Sollicitatieprocedure

Leuk dat je interesse hebt om bij Alfa te komen werken! We hebben uiteenlopende functies binnen onze organisatie, maar één ding hebben we als collega’s gemeen: ooit hebben we bij Alfa gesolliciteerd. We begrijpen dus heel goed dat je graag wilt weten hoe de sollicitatieprocedure er bij ons uit ziet. Daarom hebben we deze hieronder voor je uitgeschreven.

 

 

Stap 1: Solliciteren bij Alfa

 
Je sollicitatie aan ons is verzonden. De Recruitmentverantwoordelijke voor de vacature waar jij op gereageerd hebt, beoordeelt jouw sollicitatie. Wij zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Stap 2: Een terugkoppeling van ons 

Zien we op basis van jouw CV en motivatie voldoende aanknopingspunten en dingen waar wij blij van worden? Dan nodigen we je graag uit voor een kennismakingsgesprek op één van onze kantoren.


Let op! We kunnen zowel telefonisch als via de Sollicitatieportal contact met je opnemen. Voor dit laatste betekent dit dat je gemaild wordt dat er in de portal een bericht voor je klaar staat. Houd zowel je telefoon als je e-mail dus goed in de gaten.

Stap 3: Het eerste gesprek 

Het eerste face-to-face gesprek. Wie schuilt er achter dat CV? Waarom deze functie en wat is de reden dat je bij Alfa wilt werken? Dit gesprek heb je vaak met twee Alfa-medewerkers. Vaak zijn dit de Recruitmentverantwoordelijke en een mogelijke toekomstige teamgenoot.


We horen aan het einde van het gesprek graag hoe jij het hebt ervaren. Zijn ook wij vervolgens positief? Je wordt hier via de sollicitatieportal of telefonisch van op de hoogte gebracht. Ook nodigen we je graag uit voor een tweede gesprek.


Toch kan het ook zijn dat het voor één of beiden van ons minder klikt dan we van tevoren hadden verwacht. Mocht dit vanuit onze kant het geval zijn, dan zullen wij je hier telefonisch van op de hoogte brengen. Ook geven we je graag tips en tops mee voor een (eventueel) volgend sollicitatiegesprek.

Stap 4: Het tweede gesprek

In het vervolggesprek gaan we dieper in op de inhoud van de functie. Dit gesprek heb je in de regel met twee andere medewerkers van Alfa. Dit omdat we het belangrijk vinden, dat voldoende mensen binnen onze organisatie een goed beeld van jou hebben. Immers, worden jullie op termijn misschien zelfs collega’s! Afhankelijk van de functie vindt er eventueel nog een derde gesprek plaats.


Zijn we beiden wederom positief? Je hoort weer van ons via een bericht in de Sollicitatieportal, óf telefonisch. Ook ontvang je van ons een aanbieding, met onder andere het door ons voorgestelde salaris.

Stap 5: Bijna rond 

Zijn we het eens geworden over de aanbieding? Dan ontvang je het definitieve contract en krijg je een e-mail om je ontbrekende gegevens aan te vullen.

Denk hierbij aan een kopie van je identiteitsbewijs, en je bankrekeningnummer. Zo is dit ruim voor je indiensttreding in orde.

Stap 6: Nog lang en gelukkig!

Wist je dat medewerkers van Alfa gemiddeld 11,4 jaar bij ons werkzaam zijn? We hopen natuurlijk dat ook jij daar straks bij hoort. We heten je om te beginnen van harte welkom als nieuwe collega.

Via je e-mail ontvang je een uitnodiging voor de Nieuwe medewerkers-pagina van Alfa. Het kantoor waar je werkzaam gaat zijn, informeert jou over je eerste werkdag.

Assessment
 

Je hebt er vast wel eens van gehoord: een assessment. Ook binnen Alfa maken we hier gebruik van. Het is mogelijk dat er ook bij jou een assessment zal worden afgenomen, na een positief resultaat bij het eerste gesprek. In dit assessment worden je competenties, drijfveren en algemene intelligentie gemeten. Daaruit volgt een rapport. Een gecertificeerde HRM-collega bespreekt dit rapport met jou. Natuurlijk gaan we vertrouwelijk om met jouw gegevens en dien je ons eerst toestemming te geven voordat we de resultaten zullen delen.

Benieuwd naar de status van jouw sollicitatie?

Klik dan hier